Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Υπάρχει κατάταξη:Σκέψη,Γραφή,Πράξη.Απο το δέυτερο στο τρίτο υπάρχει χαώδης διαφορά.

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΘΕΩΡΙΑ 25:Πολλοί τα ξέρουν.Ελάχιστοι τα τηρούν

Τα 10 πιο σημαντικά (για μένα) πράγματα που πρέπει να έχει κάποιος κατά νου.

1)ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ.
Μην προσποιείσαι.Είσαι αυτός που είσαι.Να λες ναι όταν θες,όχι όταν δεν θες.Να είσαι ειλικρινείς απέναντι στον εαυτό σου και στους άλλους.Μην προσπαθείς να το παίξεις κάποιος άλλος.Αποδέξου τον εαυτό σου με τα καλά και τα κακά του.Δεν είναι όλοι για όλα.Σε όποιον αρέσεις.Μην αλλάξεις για τίποτα και για κανέναν.Να είσαι ειλικρινείς, προς τον εαυτό σου και προς τους άλλους.Αποδέχοντας και αγαπώντας τον εαυτό σου μειώνονται οι ανασφάλειες σου και αυξάνεται η αυτοπεποίθηση σου.

2)ΝΑ ΣΕΒΕΣΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
Όλοι οι άνθρωποι είναι ξεχωριστοί.Μην είσαι ρατσιστής.Να δέχεσαι όλες τις απόψεις,να είσαι ανοικτός για συζήτηση.Να δίνεις συμβουλές χωρίς να επιβάλεις την γνώμη σου.

3)ΣΚΕΨΟΥ.
Χρησιμοποίησε το μυαλό σου σε κάθε στιγμή της μέρας.Η νοημοσύνη από μόνη της δεν κάνει τίποτα αν δεν συνδυαστεί με τη σκέψη.Προσπάθησε να προβλέψεις,να προνοήσεις και να προλάβεις καταστάσεις.Να σκέφτεσαι σφαιρικά,''outside of the box'' ορισμένες φορές.Μελέτησε τα κίνητρα των ανθρώπων,κάνε τις κατάλληλες ερωτήσεις,βρες τις σωστές απαντήσεις.

4)ΖΗΣΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.
Να προσπαθείς να αναγνωρίσεις τις όμορφες στιγμές της ζωής και να τις απολαμβάνεις.Η ζωή είναι μικρή και δεν πρέπει να ανησυχούμε συνεχώς για κάτι.

5)ΝΟΙΩΣΕ ΕΥΓΝΟΜΩΣΥΝΗ.
Εκτίμησε αυτά που έχεις τώρα.Μην γίνεσαι άπληστος.Αναγνώρισε τις περιττές σου ανάγκες.Μην περιμένεις συνέχεια κάτι να σε κάνει ευτυχισμένο.Αυτό φυσικά δεν σημαίνει να σταματήσεις να προσπαθείς να πετύχεις το όραμα σου.

6)ΧΑΜΟΓΕΛΑ,ΓΕΛΑ
Να έχει θετικές σκέψεις και να μην είσαι μίζερος.Να έχεις ζωντάνια,ενθουσιασμό και αυθορμητισμό.

7)ΜΑΘΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ.
Μάθε από τα λάθη του παρελθόντος και προσπάθησε να μην τα επαναλάβεις.Ότι έγινε έγινε.Το να κάθεσαι να σκέφτεσαι το τι έγινε δεν θα αλλάξει το παρελθόν.Απλά προχώρα μπροστά,σοφότερος από τις εμπειρίες σου.Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.

8)ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΡΙΟ.
Το να ξέρεις τι θες είναι η πρώτη προϋπόθεση για να το αποκτήσεις.Να έχεις καθαρό όραμα για το τι προσπαθείς να πετύχεις.Αυτό χρειάζεται  αυτογνωσία,κάτι σπάνιο στις μέρες μας.

9)ΔΩΣΕ.
Δώσε,μη περιμένοντας ανταμοιβή.Αν έρθει η ανταμοιβή από μόνη της καλώς.Να νοιάζεσαι για το καλό της ανθρωπότητας αφού υπάρχουμε μόνο μέσα από το συνυπάρχουμε.Μην σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου και δοκίμασε κάποιες φορές να βάζεις τον εαυτό σου στη θέση του άλλου.Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως να υποχωρείς συνέχεια και να να θυματοποιήσε.

10)ΡΙΣΚΑΡΕ
Ρίσκαρε υπολογισμένα (ποτέ την αξιοπρέπεια σου).Παρουσιάζονται δεκάδες ευκαιρίες κάθε μέρα.Προσπάθησε να τις εκμεταλλευθείς.

Υ.Σ
Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή μας που πρέπει να βάλουμε όλα τα παραπάνω στα αρχίδια μας και να κάνουμε του κεφαλιού μας.Αυτές οι στιγμές είναι σπάνιες και αναγνωρίσιμες.

stefffanos 19/7/12

Δεν υπάρχουν σχόλια: