Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Υπάρχει κατάταξη:Σκέψη,Γραφή,Πράξη.Απο το δέυτερο στο τρίτο υπάρχει χαώδης διαφορά.

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΘΕΩΡΙΑ 30:Σκόρπιες Σκέψεις

Οι άνθρωποι είμαστε τόσο παράλογοι που υποφέρουμε πιο πολύ αν δεν προβλέψουμε κάτι σωστά πάρα αν εξελιχτεί (αυτό που προβλέψαμε) καλύτερα.Αναλώνουμε το χρόνο και την ενέργεια μας ώστε να αποδείξουμε την αρνητική μας προσδοκία αντι να προσεγγίζουμε τις καταστάσεις χωρίς προκαταλήψεις και δυσπιστία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τόσο εύκολα τα πράγματα που άλλοι έχουν κάνει για εμάς στο παρελθόν.

Η αβεβαιότητα σε ερεθίζει.Το αινιγματικό είναι ελκυστικό.

Πόσο λάθος είναι το ''ουδεις αναντικατάσταστος''

Δεν είναι ανάγκη σε μια λογομαχία να έχεις τον τελευταίο λόγο για να  νικήσεις!

Αυτός που διαλέγει σύμβουλο διαλέγει και συμβουλή.

Ο ελέφαντας που δεν το σκάει απ το τσίρκο επειδή είναι δεμένος με ένα μικρό παλούκι που όταν δοκίμασε μικρός να το ρίξει δεν μπόρεσε

Άσε τα πράγματα να συμβαίνουν το κάθε ένα στο καιρό του

Βγες από τους φαύλους σου κύκλους.Μην κάνεις σαν αυτόν που έπινε για να ξεχάσει την ντροπή του ότι έπινε

Αυτά που μαθαίνεις δεν είναι πάντα διαθέσιμα όταν τα θες,δυστυχώς.

Χέστηκε το σύμπαν για αυτό που θες.Η γενοκτονία μιας ολόκληρης γενιάς εγκεφαλικών κυττάρων ανδρών και γυναικών που πίστεψαν τον Coelho..

O γάμος μπορεί να είναι μια πιθανή συνέπεια του έρωτα αλλά ποτέ δεν πρέπει να είναι ο σκοπός του

Εκείνος ο δήθεν καθωσπρεπιστής που αναλώνεται συνεχώς στο να διαθέσει ή να βελτιώσει τη μάσκα του αντιμετωπίζει τη τιμωρία της καταπίεσης των συναισθημάτων του που θέλουν να βγουν προς τα έξω και ο ίδιος δεν τα αφήνει

Οι υπερβολικά κοινωνικοί τύποι που έχουν 1000 γνωστούς είναι συνήθως οι πιο μόνοι.

Για να κάνεις μια νέα αρχή σε 10'' απλά σκέψου ένα πράγμα για το οποίο νιώθεις ευγνωμοσύνη και ένα πράγμα για το οποίο έχεις θετική προσδοκία.Για να κάνεις μια νέα αρχή σε 1' άλλαξε ringtone στο κινητό σου και άλλαξε το keyring σου

Όταν μιλάς με ανθρώπους που είναι σε διαφορετικό νοητικό επίπεδο από σένα (έχουν άλλες παραστάσεις,ζουν σε διαφορετικό περιβάλλον,είναι πιο βλάκες )πρέπει να προσπαθήσεις να έρθεις στο δικό τους επίπεδο για να σε κατανοήσουν και να υπάρξει συνεννόηση.Αυτό ισχύει στη διδασκαλία,στο φλερτ,στις καθημερινές κοινωνικές συνομιλίες.

Oι νέες αρχές είναι απελευθερωτικές και κρύβουν κάτι το μαγικό. Είναι μια ευκαιρία  να αφήσεις πίσω σου όλα αυτά που σε καταπίεζαν και δεν σε άφηναν να ανακαλύψεις τον πραγματικό σου εαυτό.Είναι μια ευκαιρία να αρχίσεις με νέα δεδομένα χωρίς να έχεις το βάρος παρελθοντικών καταστάσεων.Μάζεψες τις εμπειρίες που σου έχει προσφέρει το παρελθόν και όντας σοφότερος ξεκινά. Κάποιος που δεν εχει να χάσει τίποτα μπορεί να αναγεννηθεί πολύ έυκολα.

stefffanos 6/8/12 (βασισμένο στο βιβλίο του Χορχέ Μπουκάι ''Βασίσου πάνω μου'')




5 σχόλια:

Σωκράτης Αμπντούλ Ματίδης είπε...

ωραιο κειμενο.

Marouli είπε...

Καλως βρεθηκαμε! Μου αρεσε πολυ η θεωρια 30, απο αυριο θα διαβασω και τις υπολοιπες μεσα στις επομενες ημερες.. Η θεωρια οπως παντα ειναι υπεροχη αλλα η πραξη παλουκι γι'αυτο δεν τα πηγαινα τα μαθηματικα αλλα πλεον εμαθα και οχι μονο... Ετοιμαζομαι να λυσω "εξισωση τριτου βαθμου" ;)

Μαρουλοφιλακια!

Stefffanos είπε...

iznogold,περισσοτερο συμφωνεις με εκείνο για τον φιλο σου τον coelho,ετσι; ελα,πες την αληθεια.. hate connects people!!

για σου μαρουλι,no ordinary girl,γκρινιαρα,παραπονιαρα και δε συμμαζεύεται! συμφωνω για τη διαφορα θεωριας-πραξης. ουτε καν κοντινες εννοιες.. εγω παλι τα αγαπω τα μαθηματικα οποτε αμα θες καμια βοηθεια με την εξισωση εδω ειμαστε :p αν και τα εισαγωγικα που εβαλες ειναι υποπτα!

Marouli είπε...

Τα εισαγωγικα δεν ειναι μονο υποπτα αλλα και επικινδυνα για την υγεια μου!! Απο λεξοτανιλ σε βαλεριανα και τουμπαλιν το παω χαχαχαχα!!! Ισως να την χρειαστω συντομα την βοηθεια σου ;)

Μαρουλοφιλακια!

Stefffanos είπε...

εδω ειμαστε.. να συμφωνησουμε στα 3 μαρουλια τη συμβουλη;