Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Υπάρχει κατάταξη:Σκέψη,Γραφή,Πράξη.Απο το δέυτερο στο τρίτο υπάρχει χαώδης διαφορά.

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

ΘΕΩΡΙΑ 33:Mαγικός καθρέφτης


Σκέψου να υπήρχε ένας μαγικός καθρέφτης.. που να σε έδειχνε διαφορετικό.. από την αρχή της ζωής σου.. μέχρι και το τέλος.. 

οι άλλοι όμως θα σε έβλεπαν όπως είσαι στην πραγματικότητα..

Για παράδειγμα ο Τάκης.. είναι ένας χοντρός,άσχημος κύριος..όμως ο καθρέφτης τον δείχνει σαν να είναι ένα ωραίο παλικάρι με 6pack..O Τάκης νομιζόμενος ότι είναι ωραίος  είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση και αυτή η αυτοπεποίθηση του δίνει και την αναγνώριση που επιζητεί από τους άλλους.Τελικά παίρνει ότι θέλει από τη ζωή..χωρίς εκπτώσεις..

Αν ο καθρέφτης ήτανε αληθινός νομίζεις ο Τάκης θα είχε αυτή την αυτοπεποίθηση ή θα ανάλωνε τον χρόνο του στο να αμφισβητεί τον εαυτό του,στο να τον  απορρίπτει και στο να ψάχνει πως να νικήσει τις ανασφάλειες του; 

Στη καλύτερη περίπτωση ,ο Τάκης θα γραφόταν σε ένα γυμναστήριο,θα έκανε καμία πλαστική και θα πίεζε τον εαυτό του σε ασφυκτικές δίαιτες..Θα ζούσε δηλαδή περιμένοντας να ζήσει όταν και εφόσον γινότανε αυτός που θα ήθελε..ποτέ μάλλον..

τι είναι τελικά η πραγματικότητα και ποιος τη δημιουργεί;

Αξίζει να αναλωθούμε στη προσπάθεια να βελτιωθούμε για να μπορέσουμε κάποτε να αγαπηθούμε ή ο καλύτερος χρόνος είναι τώρα ανεξάρτητα πως μοιάζουμε εξωτερικά η ακόμα και εσωτερικά.

Αυτός είσαι και σε όποιον αρέσεις.Δεν είναι όλοι για όλους.Δεν κάνουν όλοι για όλα.

Stefffanos 18/8/12


9 σχόλια:

Rania είπε...

δεν θα πρεπει ομως να αρεσουμε στον εαυτο μας? αν κατι δεν μας αρεσει γιατι να μην το αλλαξουμε???

Marouli είπε...

Και τι ειναι η ζωη και το ζω την καθε μερα χωρις να εχω την πραγματικη ιδεα για τον εαυτο μου? Αν δεν κανεις ενδοσκοπηση δεν θα σε μαθεις ποτε και καλυτερα να ζησω λιγο αλλα καλα και κυριως αληθινα!

Και αν δεν αγαπησουμε τον εαυτο μας δεν θα μας αγαπησει κανεις αλλος ουσιαστικα...

Μαρουλοφιλακια!

Stefffanos είπε...

# ρανια
θα επρεπε να αρεσουμε στον εαυτο μας ετσι οπως ειμαστε επειδη ειναι ο πιο ευκολος,ανωδυνος,γρηγορος και σιγουρος τροπος για να τον αγαπησουμε και ετσι να αγαπηθουμε και στη συνεχεια απο τους αλλους..αν θελησουμε να αλλαξουμε κατι,μολις το αλλαξουμε θα θελουμε να αλλαξουμε και κατι αλλο και κατι αλλο και δε θα τελειωσει ποτε..

ευκολο φυσικα να το λες ,δυσκολο να το κανεις (αναμεσα σε αυτους που δεν το κανουν και εγω) αφου η κοινωνια,μας πυροβολει καθε μερα με διαφορα λανθασμενα,περαστικα (και οχι διαχρονικα) ''προτυπα'' που στη προσπαθεια μας να τα μιμηθουμε καταληγουμε στο κυκλο του 99 (αν εχεις χρονο διαβασε τη θεωρια 31)

#marouli
συμφωνω απολυτα,η αυτογνωσια ειναι απο τα πιο σημαντικα στοιχεια που πρεπει να εχεις.. καμμια αντιρηση σε αυτο :)

ισως το παραδειγμα με τον καθρεφτη να ηταν ατυχες ως προς οτι κατα καποιον τροπο δε μαθαινεις πως μοιαζεις πραγματικα εξωτερικα..

αλλα ο ευτος σου που λες αποτελειται (εκτος απο το εξωτερικο) και απο το εσωτερικο το οποιο δεν θα το αλλοιωσει ο καθρεφτης και το οποιο ειναι και το πιο σημαντικο απο τα 2

Marouli είπε...

Ο εσωτερικος μας κοσμος δεν καθρεφτιζεται σε ενα γυαλι αλλα στα ματια του ανθρωπου μας.. Μονο που για να καθρεφτιστουμε εκει θα πρεπει να εχουμε αγαπησει και αγαπηθει... ;)

Σωκράτης Αμπντούλ Ματίδης είπε...

χρειαζεται να εχεις ενα τροπο προσαρμογης στην κοινωνια. για τους φανς της γυμναστικης ειναι η γυμναστικη για μας ειναι η φιλοσοφια. ειναι περιπου το ιδιο. καπως προσφερεις κατι στην κοινωνια και σε ανταλλαγμα σε αποδεχεται.

Selcouth είπε...

Κι αν ο Τάκης πάει από έμφραγμα λόγω του βάρους, επειδή είχε μια λανθάνουσα εικόνα για τον εαυτό του;
Ξέρεις... μερικές φορές είναι πολύ πιο δύσκολο και πιο επώδυνο να παραδεχτούμε ότι βλάπτουμε τον εαυτό μας, από το να τον αποδεχτούμε ως έχει.
Δεν αμφισβητώ στο ελάχιστο ότι πρέπει να τον αγαπάμε, αλλά ουσιαστικά κι όχι να εθελοτυφλώντας. Δεν θα το κάνουμε για τους άλλους, αλλά για εμάς τους ίδιους.

Καλώς σε βρήκα Stefffanos! Να έχεις μια όμορφη και λαμπερή μέρα!

Stefffanos είπε...

αλλο να θες να τον αλλαξεις για θεμα υγειας και αλλο επειδη δε σου αρεσεις.. συνηθως γινετε το δευτερο εκτος και αν προχωρησει το θεμα υγειας σε μη αναστρεψιμες καταστασεις..

αλλα ξερεις τι; καλυτερα 10 ωρες με μπριζολες χοιρινες,παρα 40 χρονια με φαι που δε σου αρεσει και να κανεις πραγματα που δε σου αρεσουν απλα για να μετατοπισεις το τελος πιο περα.. η καταπιεση να φας/κανεις αυτα που δε σου αρεσουν θα εχει χειροτερες επιπτωσεις στην υγεια σου απο το λιπος της μπριζολας..

μπορει να μην μπορουμε παντα να κανουμε πραγματα που μας αρεσουν αλλα ποτε δε πρεπει να κανουμε πραγματα που δεν μας αρεσουν..οπως ειπε και ο χορχε σε ενα βιβλιο του..

Beatrix Kiddo είπε...

πο ποοοοο! έχει πολλύ ζουμί το θέμα αυτό. Για το θέμα των 6packs δεν πάει έτσι. Κάθε άνθρωπος έχει ανασφάλειες, με 6packs ή χωρίς, και αν δεν έχει ανασφάλειες, και την ανάγκη να πιέσει τον εαυτό του και να τα βρει με τον εαυτό του τότε είναι απλά βλάκας (6packs ή χωρίς).

για το τι είναι η πραγματικότητα ετοιμάζω ποστ γι αυτό δεν θα γράψω εδώ λεπτομέρειες θα τα πούμε στο δικό μου :)

αξίζει να βελτιωθείς για σένα, δεν λέω να έχεις 6 packs αλλά μια εμφάνιση που να αρέσει σε σένα, να αντιπροσωπεύει εσένα-και όχι αυτό που λένε οι πολλοί-και να μπόρεις έτσι να είσαι ο εαυτός σου.

χάρηκα για τη γνωριμία!

Stefffanos είπε...

αυτο ακριβως.. ο Τακης θελοντας να καταπολεμησει τις ανασφαλειες του προσπαθει να κανει τους 6 pack αλλα στην ουσια αθελα του προσθετει επιπλεον ανασφαλειες μπαινοντας στον ''ανωφελο και φαυλο κυκλο αναγκων''

-οι αναγκες μπορει να γινουν πολυ εθιστικες.. η μια φερνει την αλλη..

οποτε ποια η λυση; να μην εχεις καμια ; οχι..δεν θα το λεγα.. ισως να ξεκαθαρισεις απο την αρχη μεσα σου ποιες ειναι και να μην αφηνεις χωρο σε περιττες,ανουσιες..

αν ειναι να πιεσεις τον εαυτο σου να τα βρεις μαζι του και να τα βρεις μαζι του δεν τα βρηκες ποτε..

περιμενω το αρθρο σου περι πραγματικοτητας!


<>--> πολυ ομορφη προσσεγιση.. αλλο να εισαι διαφορετικος αλλο να το παιζεις διαφορετικος