Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Υπάρχει κατάταξη:Σκέψη,Γραφή,Πράξη.Απο το δέυτερο στο τρίτο υπάρχει χαώδης διαφορά.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΘΕΩΡΙΑ 42: Οι 6 σου ανάγκες

Άλλο οι επιθυμίες,άλλο οι ανάγκες. Οι ανάγκες είναι οι ίδιες για όλους.Ο τρόπος όμως που θα τις ικανοποιήσουμε είναι διαφορετικός ανάλογα με τις πεποιθήσεις,τα πιστεύω και τις ηθικές αξίες του κάθε ενός.

Οι περισσότεροι ανακαλύπτουν και καλύπτουν μόνο μερικές.Όταν ξέρεις ποιες είναι οι 6 ανάγκες τότε είναι πιο εύκολο να τις ικανοποιήσεις.H απόφαση είναι η υπέρτατη δύναμη που έχουμε σαν άνθρωποι.Μια διαφορετική απόφαση μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικές ενέργεις και σε εξ ολοκλήρου διαφορετική ζωή.Υπάρχει και ο παράγοντας ''τύχη'' βέβαια αλλά τις πιο πολλές φορές είναι πιο ανίσχυρος μπροστά στις αποφάσεις σου.Δεν έναι όλα προκαθορισμένα απο μια μυστική δύναμη που λέγεται μοίρα ή δεν ξέρω τι.Παίζεις και εσύ ο ίδιος σημαντικό ρόλο.Οι αποφάσεις καθορίζουν τη πορεία σου.Πάρε τις κατάλληλες έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι 6 σου ανάγκες.

Ανακάλυψε τη προσωπικότητα,τα πιστεύω,τα συναισθήματα και το στόχο που έχεις σαν άνθρωπος και  μέσω αυτού προσπάθησε να καλύψεις τις 6 ανάγκες.

Οι άνθρωποι που έχουν καλύψει και τις 6  φτάνουν στην εσωτερική τους ολοκλήρωση και νοιώθουν πλήρεις.Αυτό είναι που αναζητούμε όλοι,δεν είναι; Είναι το κίνητρο,η ανταμοιβή σου ,έτσι ώστε να προσπαθήσεις να πάρεις εκείνες τις αποφάσεις,που θα οδηγήσουν σε εκείνες τις ενέργειες έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι 6 ανάγκες έτσι ώστε να φτάσουμε στην εσωτερική μας ολοκλήρωση.

Οι πρώτες 4 είναι ανάγκες της προσωπικότητας,οι 2 τελευταίες είναι ανάγκες του πνεύματος.

Μερικά από τα πράγματα που κάνουμε μπορεί να συνδυάζουν και περισσότερες από μία ανάγκες.

1)ΣΙΓΟΥΡΙΑ
 Έτσι ώστε να αποφύγεις τον πόνο και να αισθανθείς άνετα.Καλλιεργείς κάποιο ταλέντο,ελέγχεις τους πάντες,καπνίζεις.Θέλεις να είσαι σίγουρος για τα λεφτά,για την υγεία σου, για τα παιδιά σου.Όλοι το χρειάζονται αυτό,όταν όμως το αποκτήσουν σε πλήρη βαθμό δεν σκέφτονται τίποτα και έτσι η βαρεμάρα έρχεται.Και στους ανθρώπους η βαρεμάρα δεν αρέσει.

2)ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ.
Ποικιλία,εκπλήξεις,ακόμα και προβλήματα που παρόλο ότι δε μας αρέσουν τα χρειαζόμαστε.Τα επικίνδυνα σπορ ή το να μιλήσεις με ένα ξένο ή ένα ταξίδι χωρίς πλάνο,ή το να δοκιμάσεις ένα νέο φαγητό.Γιατί να δεις ένα έργο που το έχεις ξαναδεί;

3)ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ
Οι άνθρωποι χρειάζονται να αισθάνονται σημαντικοί,ξεχωριστοί,μοναδικοί.Αυτό έρχεται είτε με το να βγάζεις περισσότερα λεφτά,είτε με το να έρχεσαι πιο κοντά στη θρησκεία,είτε με τα τατουάζ και σκουλαρίκια,είτε με το ανέβασμα φωτογραφιών στο fb και τη συλλογή των likes,είτε με τη ανάρτηση κειμένων σε ένα blog ,είτε με τη βία. Αν κάποιος στρέψει ένα όπλο πάνω σου αμέσως γίνετε σημαντικός.

4)ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ
Μπορούμε να την πετύχουμε μέσω της φιλίας,της προσευχής,του έρωτα,του σεξ,με το να έχουμε ένα σκύλο.Οι περισσότεροι συμβιβάζονται με την επαφή επειδή η αγάπη μπορεί να σε πληγώσει.

5)ΕΞΕΛΙΞΗ
Η σχέση,η επιχείρηση,εσύ....  πρέπει να εξελίσσεσαι.

6)ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Να συνεισφέρουμε πέρα από τον εαυτό μας.Υπάρχουμε μέσα από το συνυπάρχουμε.Δεν είναι μόνο οι φιλανθρωπίες.Μπορείς απλά να κάτσεις να ακούσεις το πρόβλημα του άλλου ή να τον κάνεις να αισθανθεί καλύτερα.

stefffanos & Tony Robbins 8/3/13


Δεν υπάρχουν σχόλια: