Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Υπάρχει κατάταξη:Σκέψη,Γραφή,Πράξη.Απο το δέυτερο στο τρίτο υπάρχει χαώδης διαφορά.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΣΚΕΨΗ 114

Σε ένα ταπεινό δωμάτιο που ταίριαζε με την προσωπικότητα του μια κρύα βραδιά του Χειμώνα, ο παππούς ταλαιπωρημένος μα περήφανος ετοιμάζεται για το αιώνιο ταξίδι.   Όλη η οικογένεια δίπλα μα αυτός ζητά τον εγγονό. 
Σαν μουρμουρητό ακούγεται η φωνή του, βάζοντας και την τελευταία σταλιά ενέργειας που του απομένει για να συνοψίσει 90 χρόνια σοφίας σε 5 λεπτά.

«Το τέλος δίνει νόημα στο ταξίδι γιόκα μου.  Τι θα σε κάνει να ξυπνάς με χαμόγελο το πρωί μονάχα εσύ το ξέρεις, είναι απόφαση ολόδικη σου.  Το λάθος είναι ο σπουδαιότερος σου δάσκαλος, μην αφήσεις το πριν να σε στοιχειώσει, αφήσου στο τώρα και προγραμμάτισε το μετά, όχι όμως σχολαστικά, τις παράξενες μέρες θα θυμάσαι.  Ακόνισε τα εργαλεία σου και μη τα παραμελείς, τον καλό ύπνο, το καλό φαί, τη γυμναστική, την καθαριότητα και την υγεία στου.  Μην ελπίζεις σε τίποτα, αφού αυτό φέρνει παθητικότητα, καρτερικότητα και αδράνεια.  Πάρε τη τύχη στα χέρια σου μα πάντα θα μένει ένα κομμάτι που δεν θα μπορείς να ελέγξεις.  Να λες ευχαριστώ και να χαμογελάς, τίποτα μην παίρνεις δεδομένο.  Αντιστάσου στο ναρκωτικό της απληστίας.  Βρες την κοσμοθεωρία σου, και μην πουλήσεις τις αξίες σου για κανένα λόγο.  Οι στιγμές κρίσης θα σε κάνουν να μάθεις ποιος είσαι, να λες αλήθειες σε σένα μα και στους γύρω σου.  Αποδέξου τα ελαττώματα σου και προσπάθησε να τα διώξεις.  Σεβάσου το διαφορετικό φτάνει να μην καταπατά τα όρια της δικής σου ελευθερίας.  Συνειδητοποίησε ότι είσαι ο άλλος «άλλος», βοήθησε τον γείτονα σου, αντιμετώπισε το πρόβλημα του σαν δικό σου.  Δείνε χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα.  Πίστεψε σε σένα μα συνάμα να είσαι απλός και να πατάς στο έδαφος. Σημαντικές οι γνώσεις, μα πιο σημαντικό να μάθεις να σκέφτεσαι, θέλει υπομονή, επιμονή και εξάσκηση.  Λέγε πολλά με λίγα.  Μίλα απλά και κατανοητά, δεν είναι ανάγκη να έχεις τον τελευταίο λόγο.  Φίλεψε με τον χάρο και μη σκοτώνεις τον χρόνο σου διότι δεύτερη ζωή δεν έχεις.  Η θεωρία είναι χρήσιμη, μα στην πράξη είναι η ουσία.  Άφησε κάτι πίσω σου, ανάγκασε την ιστορία να ασχοληθεί μαζί του, μείνε αθάνατος στις μνήμες των απογόνων σου, «γέμισε» την εκκλησία που θα σε κηδέψουν με ανθρώπους που θα φωνάζουν «άξιος».  Αυτό προσπαθώ και εγώ τώρα γιόκα μου. Αν νοιώσεις ότι σου λείπω, απλά κλείσε τα μάτια και θα είμαι εκεί».

Δεν άργησε να φύγει για το ταξίδι. Αυτή η κουβέντα που είχε με τον εγγονό τον έκανε να φύγει γεμάτος ηρεμία και περηφάνια αφού κατάφερε με το παρελθόν του να επηρεάσει το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: