Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Υπάρχει κατάταξη:Σκέψη,Γραφή,Πράξη.Απο το δέυτερο στο τρίτο υπάρχει χαώδης διαφορά.

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΘΕΩΡΙΑ 6:Η μοίρα στη ζωή μας


Είχα σήμερα μια συζήτηση με ένα πολύ κάλο φίλο σχετικά με το αν όλα τα πράγματα στη ζωή είναι ''γραφτό'' να γίνουν.Αν κάποιος η κάτι, αποφασίζει για τις ζωές και το μέλλον μας..Η δική μου γνώμη είναι η εξής: Τα γεγονότα στη ζωή του κάθε ανθρώπου καθορίζονται από δυο παράγοντες. α)Τις ενέργειες του ίδιου β)Την τύχη

Ο πρώτος παράγοντας αφορά το να έχεις καθαρή εικόνα του τι θες.Έτσι ελκύεις στη ζωή σου τους κατάλληλους ανθρώπους που θα σε οδηγήσουν στο σκοπό που θες. Επίσης κάνεις τις κατάλληλες ενέργειες που θα οδηγήσουν σε άλλες ενέργειες μέχρι να καταλήξεις στο σκοπό σου.

Απλοποιώντας πολύ τα πράγματα αναφέρω ένα παράδειγμα.Θες να γίνεις γιατρός.Πρέπει να είσαι καλός μαθητής στο σχολείο.Πρέπει να διαβάζεις για τις εξετάσεις.Πρέπει να πεις όχι σε μια πρόταση που θα σου κάνει ένας φίλος για έξω την παραμονή της εξέτασης.Αν δεν περάσεις τις εξετάσεις μπορείς να καθίσεις τον επόμενο χρόνο!Αυτά είναι καταστάσεις που εσύ επιλέγεις να κάνεις η να μην κάνεις..Αυτά είναι γεγονότα που  παίρνουν αποκλειστικά από το χέρι σου

Ο δεύτερος παράγοντας αφορά τους αστάθμητους παράγοντες που μπορούν να σε βοηθήσουν ή να σε απομακρύνουν από το σκοπό σου.Αυτό τον παράγοντα δεν μπορείς να τον ελέγξεις  αλλά  γνώμη μου είναι ότι δεν ελέγχεται από κανένα θεό η ανώτερη ενέργεια.Απλώς συμβαίνει.Είναι θέμα στατιστικής.Σε αυτό τον παράγοντα οφείλεται και η ύπαρξη μας.Είμαστε μια μεταβλητή,μια πιθανότητα,τίποτα περισσότερο,τίποτα λιγότερο.

Πάμε στο προηγούμενο παράδειγμα.Θες να γίνεις γιατρός.Την παραμονή όμως της εξέτασης αρρωσταίνεις όσο και αν πρόσεχες.Αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που απλώς συνέβηκε.Δεν μπόρεσες να το ελέγξεις.Λόγο της αρρώστιας δεν ένιωθες καλά και τελικά δεν έγραψες.Από την άλλη υποθέτουμε ότι ο φίλος σου σε παίρνει τηλέφωνο για να βγείτε την προηγούμενη και εσύ λες ναι (παρόλο που δεν πρέπει). Στο μπαρ συναντάς ένα τελειωμένο γιατρό που σου δίνει συμβουλές για την εξέταση,ίσως και κάποιο sos θέμα που δεν ήξερες.Τελικά το θέμα αυτό μπαίνει και έτσι περνάς.

Τύχη..Απλή,καθαρή τύχη.Από όλα τα μπαρ της πόλης σου πήγες σε αυτό που ήτανε ο τελειωμένος γιατρός ο οποίος σου είπε για αυτό το θέμα.Θα μπορούσε να πας αλλού.

Πόσοι άραγε όμως που γράφουν την επόμενη πήγαν τελικά σε ένα μπαρ στο οποίο δεν γνώρισαν κανένα γιατρό και έτσι ΔΕΝ βοηθήθηκαν.Απλώς αυτές οι ιστορίες δεν αφηγούνται ποτέ επειδή δεν είναι ενδιαφέροντες.Συζητούνται τα παράξενα (τα outliers στη στατιστική) και όχι τα ομαλά και συνηθισμένα.Θα συζητήσεις με τους φίλους σου μόνο εκείνη την φοβερή σύμπτωση που σου συνέβηκε αλλά δεν θα πεις τίποτα για τα εκατομμύρια πράγματα που συνέβηκαν και δεν ήταν παράξενα.

stefffanos 9/10/11

Δεν υπάρχουν σχόλια: